Δηλώσεις

Δηλώσεις

HELLENIC AQUATICS – ΔΗΛΩΣΕΙΣ (TESTIMONIALS)

Αποστολος ΚΡΗΤΙΚΟΣ (πατερας Βιβης Κρητικου)

Παρ’ότι σπουδες στις ΗΠΑ με πληρη υποτροφια και συνεχιση της κολυμβησης στο υψηλοτερο δυνατο επιπεδο φανταζαν απιαστο ονειρο, η Hellenic Aquatics το εκανε πραγματικοτητα.  Δεν υπηρχε περιπτωση αυτό η κατι αναλογο να επιτευχθει οσο χρονο και επενδυση κι αν διαθεταμε.  Η Hellenic Aquatics με την πειρα το “know-how” και την εξειδικευση που διαθετει μας οδηγησε στο καλυτερο δυνατο αποτελεσμα που είναι η πληρης υποτροφια (35000+ το χρονο) για την Βιβη στο Indiana State University για τα επομενα 4 χρονια και συγχρονως κολυμβηση με την γυναικεια ομαδα του πανεπιστημιου.  Τιποτα από αυτά δεν θα ηταν δυνατον χωρις την Hellenic Aquatics.

 

Γιωργος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (πατερας Ηλιαννας Οικονομου)


Όταν αποφασισαμε να απευθυνθουμε στην Hellenic Aquatics για να διερευνησουμε την πιθανοτητα εισαγωγης και φοιτησης της Ηλιαννας σε πανεπιστημια των ΗΠΑ ξεραμε πολύ λιγα πραγματα.  Οπως απεδειξε η μετεπειτα πορεια ομως δεν θα μπορουσαμε ποτε να προχωρησουμε στην διαδικασια και να επιτυχουμε αυτά τα αποτελεσματα χωρις την βημα προς βημα οργανωση, καθοδηγηση και συντονισμο της Hellenic Aquatics από την αρχη εως το τελος.  Αυτό εγινε με την μικροτερη δυνατη επενδυση και το αποτελεσμα είναι ότι η Ηλιαννα σπουδαζει με πληρη υποτροφια (περιπου 65.000 δολαρια το χρονο) για τα επομενα 4 χρονια ενώ συγχονως κολυμπα στο πλεον ανταγωνιστικο και μοναδικο στο ειδος του παγκοσμιως Πανεπιστημιακο Πρωταθλημα των ΗΠΑ.  Τιποτα από αυτά δεν θα ηταν δυνατον χωρις την Hellenic Aquatics.

 

Γιαννης ΦΑΛΑΪΝΑΣ (πατερας Βασιλικης Φαλαϊνα)

Η Hellenic Aquatics μας βοηθησε αποτελεσματικα στην διαδικασια επιλογης Πανεπιστημιου στις ΗΠΑ για την κορη μου Βασιλικη.

 

Γιωργος ΚΑΠΟΓΛΟΥ (πατερας Δημητρας Καπογλου)

Η Hellenic Aquatics επεξε καθοριστικο ρολο στις διαπραγματευσεις με Πανεπιστημια των ΗΠΑ για την κορη μου Δημητρα..

 

Mandy CHUN – Ηead Men’s and Women’s Swim Coach

Lindenwood University • Belleville, IL, USA

(For Dimitra KAPOGLOU and VASILIKI FALAINA selecting Lindenwood University)

I just wanted to send an email to say THANK YOU for assisting in the recruitment process of Vasiliki &  Dimitra. They are absolutely wonderful additions to our program and I can’t wait to see them compete!  I have attached a photo of our women’s team & our entire team for you.

 

Κώστας ΦΙΛΙΚΑΣ – Αργοναύτες Ηρακλείου

(Για το προγραμμα Aquanex)

Οι Αργοναύτες Ηρακλείου που πάντα πρωταγωνιστούν έχουν στις τάξεις τους αρκετούς ελπιδοφόρους κολυμβητές αγωνιστικών κατηγοριών και αυτό δημιουργεί μια επιπλέον υποχρέωση να αναζητούμε κάθε εφικτό μέσο που μας βοηθά στην βελτίωσή τους. Το πρόγραμμα κολυμβητικών μετρήσεων τεχνικής ΑQUANEX της ΗELLENIC ΑQUATICS είναι το ιδανικό «εργαλείο» γι αυτό το σκοπό και ο κύριος λόγος που θελήσαμε να το εφαρμόσουμε. Οι πρώτες επισκοπήσεις μας έδειξαν πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και οι κολυμβητές/τριες μας διαπίστωσαν πιο παραστατικά τα τεχνικά στοιχεία που τους διδάσκουμε ούτως ώστε να δουλέψουμε μαζί πιο συγκεκριμένα για την βελτίωσή τους.

 

Αγαπητός ΜΗΝΑΔΑΚΗΣ – Δελφίνια Ηρακλείου

(Για το προγραμμα Aquanex)

Τα Δελφίνια Ηρακλείου έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι παρά τις όποιες αντιξοότητες έχουν «αγκαλιάσει» πρωτοποριακές και καινοτόμους μεθόδους κολύμβησης αναδεικνύοντας κολυμβητές πολύ υψηλών επιδόσεων που πρωταγωνιστούν διαχρονικά σε Εθνικό επίπεδο. Ήταν φυσική συνέπεια λοιπόν να εντάξουμε στην προπονητική μας φιλοσοφία το πρόγραμμα κολυμβητικών μετρήσεων τεχνικής ΑQUANEX της ΗELLENIC ΑQUATICS γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα μας βοηθήσει να δώσουμε περαιτέρω έμφαση σε στοιχεία τεχνικής που θα βοηθήσουν πιο αποτελεσματικά την περαιτέρω βελτίωση των κολυμβητών/τριων μας.

 

Δέσποινα ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗ – Ναυτικός Όμιλος Ηρακλείου (Ν.Ο.Η.)

(Για το προγραμμα Aquanex)

Κάθε προπονητής κολύμβησης στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης των κολυμβητών του/της στοχεύει εκτός από τις παράπλευρες προπονητικές δραστηριότητες σε τρεις βασικούς άξονες προπόνησης δηλαδή την Τεχνική, την Δύναμη και την Αντοχή. Πιο συγκεκριμένα η Τεχνική που αποτελεί και τον θεμέλιο παράγοντα χρειάζεται να επεκταθεί σε λεπτομέρειες που εάν αναδειχθούν και ακολουθηθούν συστηματικά, θα βελτιώσουν σημαντικά τον/την κολυμβητή/τρια. Αυτό είναι το κυρίαρχο στοιχείο του προγράμματος κολυμβητικών μετρήσεων τεχνικής ΑQUANEX της ΗELLENIC ΑQUATICS που με μεγάλο ενθουσιασμό ακολουθήσαμε και προσβλέπουμε στην βελτίωση των κολυμβητών/τριων μας.

 

Γιάννης ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ – Εθνικός Γυμναστικός Όμιλος Ηρακλείου (Ε.Γ.Ο.Η)

(Για το προγραμμα Aquanex)

Όταν η ΗELLENIC ΑQUATICS σε συνεργασία με τον Dr. Rod HAVRILUK παρουσίασε για ένα σχετικά μικρό αριθμό κολυμβητών το πρόγραμμα κολυμβητικών μετρήσεων τεχνικής ΑQUANEX τον περασμένο Μάρτιο στην Αθήνα, διερευνήσαμε την πιθανότητα της εφαρμογής του προγράμματος ΑQUANEX σε πιο συγκεκριμένη κλίμακα και πιο ευρύ κύκλο κολυμβητών μικρότερων ηλικιών ειδικά δε στην επαρχία που παρ’ότι «διψάει» δυστυχώς η πρόσβαση σε προηγμένες μεθόδους είναι πιο περιορισμένη σε σύγκριση με την Αθήνα. Ήταν μεγάλη χαρά όλων μας λοιπόν όταν η ΗELLENIC ΑQUATICS τελικά μπόρεσε να οργανώσει και πραγματοποιήσει το πρόγραμμα ΑQUANEX στο Κολυμβητήριο μας το Σάββατο (15/10/2017). Διαπιστώσαμε λοιπόν από πρώτο χέρι τα πολλά πλεονεκτήματα και τώρα μπορούμε να δουλέψουμε πιο στοχευμένα στην τεχνική και τα στοιχεία που το πρόγραμμα ανέδειξε.

 

Aλέκος ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ – Ο.Φ.Ν. Ι.

(για το 1st Swim Technology Program)

Παρακολουθώ από πολύ κοντά, διαχρονικά και διεθνώς, κάθε τι που θα μπορούσε να βοηθήσει ή και να εμπλουτίσει τα προπονητικά μου στοιχεία και, κατ’επέκταση, να βελτιώσει τους κολυμβητές μου. Όταν ενημερώθηκα από την Hellenic Aquatics για το 1st Swim Technology Program, ήταν ευχαριστη έκπληξη επειδή παρακολουθούσα από καιρό και μέσω διαφόρων εκδηλώσεων της FINA τις προηγμένες μεθόδους του Dr. Rod HAVRILUK (STR). Πιο συγγκεκριμένα, η μοναδική στο είδος της μέθοδος μετρήσεων Aquanex ήταν αυτή με την οποία πάντα ήθελα να έχω πιο άμεση εμπειρία. Έτσι λοιπόν εκδήλωσα άμεσα έντονο ενδιαφέρον για να συμετάσχουν στο 1st Swim Technology Program αρκετοί κολυμβητές/τριές μου, αλλά λόγω του περιορισμένου αριθμού των συμμετοχών (12 ανα στυλ), τελικά μπορεσα να εντάξω μόνο 5 σε αυτό το πρόγραμμα σε διάφορα στυλ. Τα αποτελέσματα αυτών που συμμετείχαν είναι πολλαπλά και πολύ ενθαρρυντικά. Εάν μπορώ να επικεντρωθώ σε ένα και μόνο σημείο που με αφορά άμεσα είναι το γεγονός ότι οι κολυμβητές μου, βλέποντας απτά στοιχεία της τεχνικής τους, σε συνδυασμό με την παραγόμενη δύναμη, τον χρονισμό και την κίνηση/θέση τους στο νερό αντιλαμβάνονται καλύτερα τα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσουν. Τα στοιχεία αυτά δεν είναι καινούρια, αλλά τώρα είναι πιο παραστατικά γι’αυτούς, κι’ενώ για πάρα πολύ καιρό προσπαθούσαμε να δουλέψουμε πάνω σ’αυτά τώρα μπορούν να τα εμπεδώσουν πολύ καλύτερα. Το στοίχημα είναι οι βελτιώσεις αυτές να γίνουν όσο πιο μηχανικά γίνεται και κυρίως να βγουν σε αγώνες. Από καθαρή προπονητική σκοπιά είναι σημαντικό το γεγονός ότι το κάθε Swim Technology Program όπως έδειξε η πρακτική δεν αλλάζει ή αντικαθιστά ό,τι διδάσκει ο κάθε προπονητής, αλλά είναι ένα πάρα πολύ χρησιμο εργαλείο που τον/την βοηθάει να είναι πιο αποτελεσματικός, πιο εύκολα και πιο γρήγορα με τους κολυμβητές του. Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα το Swim Technology Program.

 

Lef MANIOS – Breaststroke & IM

(για το SWIM TECHNOLOGY PROGRAM & AQUANEX)

Since I am specializing in the Individual Medleys (200m and 400m) I participated in all days of the Program and did the Aquanex Measurements in all 4 styles.  Soon after I applied some of these elements in my training, I started seen some immediate improvements.  Nevertheless, I was eager to see the impact of these improvements in my actual competition races during the Balkan Junior Championships and the Acropolis Swimming Games.  The results have been pleasantly surprised for me because in my IMs I improved my time in 400m by 3 seconds and in my 200m by 1 second.  I also swam the 100m Breaststroke where I also dropped 3 whole seconds as well.  All these by applying just the few little things I have seen in the program.  I am looking forward to an even greater improvement in the upcoming races and championships ahead.

 

George MAVRODIMOS – Freestyle

(για το SWIM TECHNOLOGY PROGRAM & AQUANEX)

I have applied some of the aspects of my freestyle technique that I had to improve based on the theory we have learned during the Program and the Aquanex measurements.  As a result during the recent Acropolis Swimming Games in the 400m Freestyle I achieved my Personal Best and dropped my time by 4 seconds.  This is a great improvement for me considering that my previous best time was just a couple of months ago (Feb 2016) when I was conditioned properly for the Winter National Games and also the OAKA pool helped a lot.  For the Acropolis Games I competed after the very intense training of the Easter Holidays and I did not condition myself for these games.